Førstehjælps Kurser
Vores førstehjælps kurser
Vi har følgende kurser at vælge mellem:
Færdselsrelateret førstehjælp
Kurset til dig der skal bruge førstehjælp i forbindelse med kørekortet.
Pris 549,- pr. deltager ex moms
4 timers førstehjælps kursus
Dette er det mest almindelige repetitions kursus eller mere indgående begynder kursus.
Pris 3995,- ex. moms
3 timers førstehjælps kursus
Det helt basale førstehjælps kursus. hvor du lærer de vigtigste ting for at kunne yde førstehjælp.
7 timers førstehjælps kursus
Her kommer vi omkring alt hvad man kan komme ud for af ulykker og skader som almindelig førstehjælper. 6995,- ex moms
Baby og barn førstehjælps kursus
Hos Sikkerhjælp.dk tilbyder vi et specialtilpasset førstehjælpskursus med fokus på de helt små. Pris 1995,- ex moms Baby hos sikkerhjælp.dk århus 549,- pr hustand ex moms
8 timers kombineret brand og førstehjælp
På dette kursus har vi alle elementer fra 7 timers førstehjælp med men lidt mere intenst. Derudover er det også muligt at pakke 3 timers brandundervisning ind, og holde kurset på 8 timer. 15995,- ex moms
Førstehjælps kurser
Book et kursus
Skal jeres virksomhed eller forening afholde førstehjælpskursus eller måske skal du bruge et førstehjælps kursus til kørekort. Udfyld felterne herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.
F.A.Q om førstehjælpskursus
Førstehjælp er den tidlige og midlertidige behandling, der ydes til en person, der er skadet, syg eller lider af et pludseligt helbredsmæssigt problem, indtil en professionel hjælp kan ydes, eller indtil personen er i sikkerhed. Formålet med førstehjælp er at redde liv og mindske risikoen for yderligere skade eller komplikationer. Førstehjælpsfasen omfatter almindeligvis grundlæggende livreddende teknikker såsom hjerte-lungeredning, at stoppe blødninger, behandling af forbrændinger og skader, rehydrering og mere. Hvis førstehjælp ikke ydes i tide, kan en patients tilstand forværres og have alvorlige konsekvenser. Det er derfor vigtigt at kende til grundlæggende førstehjælpsteknikker for at være forberedt på en nødsituation, så man kan beskytte både sig selv og andre.
At tage et førstehjælpskursus kan give en række fordele, herunder:
Evnen til at redde liv: At lære livreddende teknikker såsom hjerte-lungeredning og førstehjælp kan hjælpe dig med at redde liv i nødsituationer.
Øget selvtillid: Ved at lære grundlæggende førstehjælpsteknikker vil du være mere selvsikker i at beskytte og hjælpe andre i tilfælde af en nødsituation.
Forebyggende foranstaltninger: At kende til førstehjælpsteknikker kan hjælpe dig med at identificere og forhindre livstruende situationer.
Karrierefordel: Undervisning i førstehjælp er en relevant fremgangsmåde hvor det kan give en fordel, når man ansøger om arbejdsstillinger med ansvar for andres sikkerhed, såsom i sundhedspleje og undervisnings området.
Sikkerhed i hverdagen: At lære førstehjælp tilbyder også en fordel i hverdagen ved at være i stand til at reagere på almindelige sundhedsmæssige problemer og forhindre forværring indtil professionelle er fremme.
Samlet set, uanset om det er til personlige eller professionelle formål, kan at tage et førstehjælpskursus være en uundværlig læring, der vil gøre en forskel i nødsituationer og bidrage til at beskytte og hjælpe andre mennesker.
Et førstehjælpskursus kan dække forskellige emner afhængigt af kursets længde og indhold. Her er nogle eksempler på emner, der ofte falder ind under et førstehjælpskursus:
ABC (Airway, Breathing, Circulation): Førsteprioriteten i enhver nødsituation er at sikre, at luftvejene er frie, at personen trækker vejret og at blodet sirkulerer som det skal.
Hjerte-lungeredning: Hvordan man udfører korrekt Hjerte-Lungeredning (HLR) på en voksen eller et barn.
Sårfremstilling og -behandling: Identificering af første- og andengradsforbrændinger, forholdsregler og behandling af sår, herunder anvendelse af bandager, pletter og andre førstehjælpsmidler.
Choking: Hvordan man identificerer og behandler kvælningsfaren hos en person.
Bevidstløshed og choktilstande: Hvordan man identificerer og behandler bevidstløshed og choktilstande.
Anafylaksi: Symptomer og behandling af allergiske reaktioner.
Brud og forstuvninger: Identificering og behandling af brud, kompressionsbrud og forstuvninger.
Giftige stoffer: Genkendelse og behandling af indtagelse af kemikalier.
Førstehjælp til hjernerystelse: Identificering og behandling af hjernerystelse forårsaget af både slag og andre traumatiske hovedskader.
Førstehjælpsteknikker til forskellige aldersgrupper: Førstehjælp kan variere afhængigt af om det er et lille barn, en ældre person eller en voksen og deres individuelle fysiske behov.
Disse emner er blot et eksempler på nogle af de mange aspekter af de grundlæggende førstehjælpsteknikker, der vil blive dækket på et standard førstehjælpskursus.
Det afhænger af model og længde på det specifikke førstehjælpskursus, som du har valgt at tage. Førstehjælpskurser kan vare alt fra et par timer til flere dage, men typisk er kurset 2-4 timer langt. Det korte kursus giver generelt de grundlæggende førstehjælpsteknikker, mens det lange kursus også vil give en dybdegående forståelse af emnerne.
Prisen for et førstehjælpskursus kan variere meget afhængigt af kursets længde, hvilken type organisation eller virksomhed det tilbydes af og hvor mange deltagere der er i klassen. I gennemsnit kan du forvente at betale mellem 500 – 2000 kr. for et 2-4 timers førstehjælpskursus. Dette beløb inkluderer ofte både bogen og et certifikat efter gennemførelse af kurset. Se vores priser under kurserne.
Der er en række forskellige steder, hvor du kan tage et førstehjælpskursus i Danmark. De fleste af de større byer har uddannelsescentre og skoler, der tilbyder kurser. Derudover er der organisationer som Røde Kors, der tilbyder regelmæssige førstehjælpskurser på forskellige niveauer. Der er også en del private firmaer der tilbyder skæddersyede løsninger til dit behov f.eks sikkerhjaelp.dk.
Det afhænger af den organisation, der udstedte det førstehjælpscertifikat. De fleste kurser skal fornyes efter 3 år. Når du deltager i et nyt kursus, kan du få et nyt certifikat udstedt, som du så skal opdatere og vedligeholde hver 3. år. Kontakt den organisation, der udstedte dit certifikat, for at finde ud af præcis hvad der gælder for dig og dit certifikat.
Generelt er der ikke nogen specifikke krav for at tage et førstehjælpskursus. Dog anbefaler de fleste organisationer, at du har vidensniveauet og de sociale og kommunikative færdigheder til at håndtere sådanne situationer. Derudover skal du have tid til at gennemgå materialet grundigt for, at kunne udføre nødvendig førstehjælp godt. De fleste kursusudbydere vil opfordre alle til at deltage i kurset med et åbent sind og en vilje til læring.
Når du har gennemført et førstehjælpskursus, vil du få et certifikat, der viser, at du har deltaget og gennemført kurset vellykket. Certifikatet beviser dine færdigheder og kompetencer inden for emnet og kan bruges som reference i fremtiden. Mange organisationer eller virksomheder kræver, at du har et gyldigt førstehjælpscertifikat til ansættelse.
Her er nogle af de bedste råd om førstehjælp:
- Sikkerheden først. Før du foretager noget, skal du kontrollere omgivelserne og forsøge at eliminere enhver fare for yderligere ulykker eller risici.
- Råb på hjælp. Sørg for, at der er andre mennesker i det område, hvor ulykken har fundet sted, som kan give assistance eller f.eks ringe efter en ambulance.
- Evaluer situationen. Tjek den skadede person for store blødninger eller andre alvorlige skader inden du går i gang med at hjælpe dem. Kontroller store blødninger, vejrtrækning, og bevidsthed.
- Giv hjælp ud fra situationen. Hvis personen bløder voldsomt, forsøg at stoppe dette. Put is på en brækket ankel, begræns bevægelser, hvis det gør ondt på den tilskadekomne.